Terug naar het begin

Han anders


Han werd in 1934 in Middelburg geboren, hij is een ras Middelburger. De Oostkerk en omgeving is zijn favoriete stukje stad, als ook de "Veerse Hoek", maar de liefde daarvoor is afnemend, omdat zijn geliefde plek nogal verminkt uit de N57 strijd is gekomen. Han en "de politiek" zullen elkaar daarover wel nooit begrijpen.

Als kind maakte Han de oorlog heel bewust mee. "We hoefden nooit naar school, want net hadden ze nieuwe ramen in onze school gezet of er kwam weer een Engelse jager laag over, dan lagen ze na het afwerpen van een bom er weer allemaal uit"

Han's liefde voor kunst zat er vroeg in en al zeer jong was hij een talentvolle schilder, de onderstaande werkjes maakte hij toen hij 15 jaar was.

Gezicht op Gapinge - Hof van Sparrentak aan de Rijkebuurtweg

Kuiperspoort - Veersebolwerk met Oostkerk


Han maakt zich snel iets eigen, hij bezit over een enorm gevoel om materialen op waarde te schatten en precies te weten wat je er wel en niet mee uit kunt halen. Gecombineerd met een zeer sterk beeldend geheugen, een groot inlevingsvermogen, aangeboren gevoel voor dimensie, kleur en humor, komen veel kunstwerken van onder zijn handen in allerlei uitvoeringen. Gaat niet, bestaat niet! Dan is Han's nieuwe uitdaging geboren.


Tussen zijn 20 ste en 30 ste schilderde hij het volgende.

stilleven beer - stilleven schaal - schip steiger- de Punt- Puntpoort - Houthandel Alberts - stilleven stoel


Een ander aspect van Han, dat niet veel mensen kennen is dat:

goudkeeltje Josť - studie Venus in Seide "Josť" - Venus in Seide "Josť" - foto toneel (1988)


dekor voor "de Zigeunerbaron" (1981)


Terug naar het begin